Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 12 decembrie 2012

Vis(divagatii)



   Am citit undeva ca visul este un act magic. (J.P.Sartre).Adica un fel de act de incantatie ce nu tine cont de posibil/imposibil, un refuz adresat atat distantei cat si dificultatii de a atinge finalitatea visului/telului. Omul e un animal cu insusirea de a se inchipui altceva decat este, poate fi o definitie. Trecand peste necesitatea acestei insusiri, visul(cu ochii deschisi), planuirea/inchipuirea aia de care ride barbosul suprem, e un fel de a iti pipai marginile tale de om.Marginea unde te duce visul/imaginatia, e hotarul unde te termini tu si incepi tot tu, un alt tu si milioane de alte posibile ipostaze ale tale.
    Cu cat visul e mai inalt cu atat exista ricul sa fie traznit mai repede, iar asta nu e ceva de care sa ne fie frica, asta e menirea varfurilor, atrag toate fulgerele. Oamenii pot fi judecati si dupa inaltimea viselor lor, printre primatele cu chiloti si spray peste transpiratie, identificam cu usurita pe cei care visul lor in viata e sa aibe bani, masina, femei/barbati si respectul ce deriva fix din lucrurile astea. Ei bine, oamenii astia nu isi pipaie marginile de om ci se cauta de icre in dos, visele incep de acolo de unde se pierd amanuntele banale, visele adevarate sunt cele care lasa in urma o dira de grandoare, o urma ce zgaraie cerul ratiunii si al posibilului.
     Tinerii viseaza inainte,batrinii viseaza in urma, la mijloc, barbatii lupta.(N.Iorga)

4 comentarii:

  1. http://lafeeblanche.wordpress.com/2012/12/15/blog-of-the-year-2012/

    RăspundețiȘtergere
  2. Te poate defini un vis maret ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna intrebarea, te poate defini viata de zi cu zi? Cat din ce ai vrea sa faci cu adevarat in viata coincide cu ce faci zi de zi? E greu , e ca zi cum as incerca sa ghicesc forma unui vas dupa miros. Te poate defini un vis maret? Probabil ca da, daca il asezi mai sus de viata ta.

      Ștergere
  3. eu cred ca viata de zi cu zi, deciziile pe care le iei si cele pe care le amani, toate te definesc, inclusiv visele marete.
    omul in sine este definit de atat de multe aspecte incat....


    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !