Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

miercuri, 14 septembrie 2011

Nu multumesc, ma simt foarte bine prost!


Ma luptam azi dimineata la servici cu o problema extrem, extrem de complicata, d-aia cu sinus si cosinus si cu radicali, si totul intr-o diabolica ecuatie de gradul doi. Totul a pornit de la proiectul meu ultra secret de care m-am ocupar cateva ore dupa servici (lucru care imi aminteste, din nou, ca nu poti avea si servici si o viata de om normal) si care presupunea sa descopar elusiva ecuatie care face o piatra sa nimereasca o tinta, in cazul ideal, fara aer si alte chestii stiintifice.

O sa ziceti ca nu e nici operatie pe creier, nici mecanica cuantica, asta pentru ca sunteti niste intelectuali scapatati care au impresia ca daca au auzit cuvinte stiu si cu ce se mananca. Pentru cei ofensati de aceasta afirmatie ai rog sa posteze ecuatia respectiva, sau macar o poezie frumoasa, daca au facut o facultate de arte sau management. 

Una peste alta mi-am dat seama ca sunt prost. In alta ordine de idei mi-am dat si seama ca nu sunt mai prost ca altii, dar asta nu prea ma incalzeste, plus ca banuiam de ceva vreme.

Ce m-a intrigat e ca ii arat unei colege o formula la care ajunsesem, in speranta ca ma ajuta, sau ca macar isi da bluza jos, ca sa contribuie si ea cu ceva la strofocarea mea, si cand colo sunt atacat cu celebrele intrebari: "Dar de ce faci asta?", "Pentru ce iti trebuie?", "Ce vrei sa-ti cumperi?", etc. Asta mi-am mai zis-o un taximetrist cand discutam ceva fizica de clasa a 3-a cu un Milog oarecare: "Voi sunteti la scoala sau de ce va bateti capul cu lucrurile astea?"

In traducere libera, cu cuvintele mele: "De ce gandesti ba prostule? De ce te ocupi de alte chestii in afara de servici, cumparat lucruri prin apartament, mancare si probleme cu masina? De e esti asa de ciudat? A? Ce e asta? E normal sa te apuci asa tam nesam sa faci redescoperi chestii care le-ai invatat la scoala? Nu stii bai boule, ca acum esti mult mai destept, ca ai diploma, si nu mai trebuie sa stii nimic? Plus ca la ce iti folosesc lucrurile astea in viata? E o tamplenie! Societatea ne da sa mancam si sa futem pentru ca suntem oameni maturi, lucrurile astea sunt pentru scolari si pentru ciudati! Hai sictir mai prostule!"

Cogito ergo sum? 

Cat de putin trebuie sa gandesti ca sa existi? Ti se ia buletinul daca cobori sub limita sau esti doar un alt posesor fericit de carduri platinum la supermarket? Intrebari existentiale care te ajuta sa mori linistit de foame cand ai o piatra si o tinta si nu stii cum sa o arunci. Daca ai dinti puternici o poti musca in schimb. Sau ti-o poti baga in cur pentru a descoperi o noua specie de orgasm.

10 comentarii:

  1. @Dex
    WoW!
    Chestia cu tinta am inteles-o, dar cu ecuatia de gradul II, doar o data si pentru scurt timp.Cel care mi-a explicat-o nu m-a intrebat la ce mi-ar sluji sa stiu rezolvarea ecuatiei. Acum imi dau seama ca decat imi explica, mai bine juca rolul societatii, dar nu sa imi dea de mancare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si da, ma simt bine proasta! Sunt atatia destepti smecheri, ca mi-e pur si simplu bine sa fiu proasta.
    Azi s-a desfiintat o clasa I, fiindca niste parinti smecheri nu au placut-o pe doamna. Era proasta. Dar de fapt femeia nu era proasta, ci nu mai avea chiar 20 de ani si dimensiunile de Miss Univers. Propun sa ne pensioneze ca pe balerine de la 35 de ani.
    Parintii nu mai vor sa ii invete cineva pe copii matemetica, vor doar sa ii supraveghem, ca diplomele si le iau ei cumva!

    RăspundețiȘtergere
  3. @La Fee
    Ma scuzi, sunt satul de discutii despre servici, vreme, circulatia pe strazi si cumparaturi. Orice altceva e binevenit.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dex
    Scuze! M-a luat valul! Nu stiu ce mi-a venit sa vorbesc despre serviciul meu!
    Dar ma reabilitez urgent si iti scriu o poezie despre ecuatia de gradul II. Am schema lasata ca amintire de un Aricios. Fii atent ca incep!

    équation de degré II

    ax+b=c
    ou a,b,c sont des donnes
    ax=c-b
    x=c-b sur a
    e si tu t'acharnes de savoir
    Comment la faire en chiffres
    Pour atteindre la cible
    Voila, mon mec a moi,
    Ce que tu ferras
    7x+3=14
    7x=14-3/7=11/7=1,5
    Tu as donc besoin d'une trajectoire
    De
    trois pieds et cinq pouces!

    P.S."Il fault de plus grandes vertus pour soutenir la bonne fortune que la mauvaise! (La Rochefoucauld)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai atins un punct sensibil, Dex.
    De la eternele intrebari (doar de 12 ani de fapt): ,,V-a cerut la scoala?", ,,E obligatoriu sa stii, dai test?", pana la alea mai tupeiste ,,Ba, voi sunteti niste fraieri, de ce va bateti capu' cu asta? Voi n-aveti viata"
    Nu inteleg de unde atitudinea asta. Si ma sperie cand observ ca oamenii, cand iti pun astfel de intrebari, sunt de o sinceritate simpla, unii chiar sunt ingrijorati real pentru efortul intelectual pe care tu il depui (sa nu cumva sa mori de inteligenta). Ca peste ironii si glume proaste, mai treci, iti dai seama ca nu ai cu cine vorbi. Dar cand vezi ca omul e vizibil ingrijorat pentru sanatatea ta mentala, chiar te sperie atitudinea..

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mai e trendy sa ai ocupatii extra sau sa gandesti, ne-am ramolit, oameni buni. Cu scuzele de rigoare pentru fiintele care se simt jignite.
    Dex, traiasca oamenii cu preocupari inteligente;)Adica, sa traim.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Iulia
    Vorbeste pentru tine, eu momentan sunt inteligent ca amiba. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah, te salut in noul meu statut de parameci:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa speram ca nu ne divizam asexual, ca nu fac fata la o armata de deprimati.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar la o armata de depresii? :D
    Speram, fie.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !