Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

luni, 11 octombrie 2010

Fatza de offline

My face ...give me back my face !!!


     A observat cineva fenomenul de masca sociala?
     Pierderea identitatii si asimilarea pozitiei din cadrul serviciului ca o noua personalitate. Pozitia respectiva duce la diluarea aproape in totalitate a oricarei urma de personalitate creata in afara sferei de influenta a serviciului. Una din marile minciuni este ca TU nu esti TU , Tu esti cel de la servici si foarte putin cel dinainte de angajare sau din timpul tau aparent liber, dizolvarea merge pana acolo ca si atunci cand nu esti la job, dezbati intamplari, idei, probleme legate de pozitita sau experienta ta in cadrul companiei X.
     Experienta de viata se reduce la servici 8-10(12) ore si permite Format C:/ (unde C: = Caracter) urmat de Create new partition(unde new partition este o noua identitate) si totul este diferit de tot ce reprezinti in realitate. Un nou om se formateaza pe profilul creat in timp de postul pe care il ocupi. Tendinta este sa nu mai existi ca om in afara mediului social de servici.
     Social vorbind, o parte din noi nu reusesc sa isi mai dea jos masca de servici niciodata, raman potitisti, avocati, doctori, ingineri, etc...sunt usor de identificat se prezinta: Inginer Cutare sau Doctor Cutare sau vedem pe usa de la apartament scris: Fam. Ing. Cutare,  filmul de groaza incepe in momentul in care sunt demisi din pozitia ocupata. Dispare autoritatea, dispar privilegiile, dispare atentia cu care erau urmariti, apar frustrarile, apare o vibratie de neliniste in interior, apare nesiguranta, incertitudinea.Singurul lucru care le ramine este DIPLOMA insotita de cateva amintiri despre niste intampari care au pus in valoare pozitia de decizie/responsabilitatea avuta si eventual cateva situatii pe care ei le cred comice si in care se vede clar superioritatea intelectuala a defunctului. Multi ramin in continuare doctori, politisti, ingineri jucand roluri imaginare in drama vietii lor, personaje  fara corespondent in realitate, altii incep sa se intrebe obsedant de ce m-au dat afara si foarte putini se intreaba: cine sunt EU ?



2 comentarii:

  1. La cum vad eu treaba ori te identifici cu serviciul ori esti futut. Iti trebuie un fel aparte de nebunie sa accepti sa iti donezi jumatate din viata pentru un televizor nou, sau termopane, sau alte rahaturi inutile. Exceptand cazul in care muncesti pentru subzistenta, este greu de crezut ca poti stat 8-9-10 ore pe zi la servici fara sa o iei razna, daca nu iti creezi o fantezie personala in care ceea ce faci acolo chiar conteaza pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Tod
    Te identifici cu serviciul, te adpatezi, faci cariera, speri, ai vise si mori degeaba. Poate la final, cand ultimul vis a ramas blocat printr-o vena undeva la timpla , o sa avem revelatia unui adevar care ne stinge lumina si raspunsul o sa vina soptit de acolo din intuneric.

    RăspundețiȘtergere

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !