Nimeni nu face parte din societate , societatea e numai o mica parte din noi.

vineri, 24 septembrie 2010

Cum grano salis

     Nimeni nu va fi tinut in sclavie, nici in servitute; sclavagimul si comertul cu sclavi sunt interzise sub toate formele lor.(Articolul 4 Declaratia drepturilor omului)
  
     Un capitol interesant pe care as vrea sa-l citesc la o editie revizuita a cartii Arta Razboiului  (Sun Tzu) ar fi despre cum sa bati o armata cu antena parabolica. Tehnicile unui atac la baioneta cu antena parabolica, cu toate ca pot parea putine la numar, sunt extraordinar de complexe datorita puterii de a filtra, inventa si transforma informatia conform scopului urmarit. In momentul in care mutam teatrul de razboi pe o suprafata virtuala, victoria e aproape asigurata, in favoarea posesorului de antena, deoarece lupta se poarta pe pamintul presupunerilor, astfel aparand ca floricelele din pamint si primii analistii.

     Tot ce avem de facut acum este sa aranjam canapeaua in dreptul televizorului si sa incercam sa intelegem ceva, orice.Vizionarea reclamelor repetitive care stiu exact de ce anume avem noi nevoie, stirilor cu iz de K1 amestecate cu filme de groaza, emisiunilor distractive in care cineva discuta de vedete iluzorii prin intermediul unui medium, etc... ne transforma in soldatul traumatizat de aparitia unor arme noi de origine extraterestra. Am toata admiratia fata de soldatii care inca mai lupta pe frontul dintre canapea si televizor, dar totusi, unde este libertatea de alegere a ceea ce vrei sa vezi, sa auzi, sa stii? Telecomanda nu este batul magic al unei zane, posibilitatea ei de alegere este limitata de numarul de sateliti Tv sau de tipul abonamentului pe care dumneavoastra il platiti si are un numar predefinit de programe pe care le puteti viziona.Programele pe care dumneavoastra le vizionati nu va au in vedere ca scop sunteti decat un mijloc pentru un alt scop. Incercati Cum grano salis astfel poate ridicati steagul alb si apasati butonul de power off de pe telecomanda, este singura optiune de a scapa din lagar.
     In concluzie soldatii care lupta pe frontul dintre canapea si televizor sunt prizonieri de razboi, o forma de robie care se manifesta pe o plantatie infertila.
     Nimeni nu va fi tinut in sclavie...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Nu interzic nici un comentariu, din cand in cand o sa va pun piedica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Adauga la Agregator.ro Click aici si te duc Hopa sus !